Těstovinový salát s Ajvarem

Vyzkoušejte zdravý oběd či lehkou večeři v podobě těstovinového salátu s tuňákem, mozzarellou, dochucené jemným Ajvarem a bylinkami.

  • 20 min
Těstovinový salát s Ajvarem

Ingredience

  • 500 g těstovin rotelle (případně farfalle)
  • 360 g tuňáka v konzervě
  • 250 g mozzarelly
  • 350 g Podravka Ajvaru jemného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • hrst čerstvé petržele a bazalky

Příprava

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a necháme vychladnout.
  2. K těstovinám přidáme tuňáka (bez nálevu), pokrájenou mozzarellu, 5 lžic Ajvaru a promícháme.
  3. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme dle chuti.
  4. Před podáváním ozdobíme nasekanými bylinkami.

Servírování: Salát podáváme vychlazený.