Slané palačinky ála lasagne s Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Kdo by neměl rád palačinky a lasagne? Když to spojíte dohromady a navíc přidáte Podravka Ajvar, špenát a ricottu – vznikne nevídaná dobrota!

Příprava
Rozmixujeme dvě vejce s moukou, mlékem, 1 lžící oleje, solí a polovinou parmezánu. Přikryjeme a necháme odpočinout alespoň dvě hodiny. Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji osmahneme nasekaný česnek, přidáme rajčata, špetku oregana, osolíme a dle hustoty můžeme přilít trošku vody. Směs promícháme a přidáme 3 lžíce Podravka Ajvaru. Připravíme si náplň. Na olivovém oleji osmahneme špenát, až bude trochu zvadlý, vmícháme ricottu, vejce, trochu parmezánu a promícháme. Okořeníme muškátovým oříškem, solí a pepřem dle chuti. Z těsta usmažíme přibližně stejné palačinky (případně je ořežeme). Necháme si rozehřát troubu na 180°C. Do vymazané formy vrstvíme připravené suroviny. Naspod dáme palačinku, kterou potřeme směsí z ricotty a špenátu, navrch dáme rajčatovou směs. Vrstvíme podle množství surovin, poslední vrstva by měla být rajčatová směs, kterou můžeme posypat zbylým parmezánem. Pečeme v rozehřáté troubě cca 30 minut.
Servírování: Podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.