Slané palačinky ála lasagne s Ajvarem

Kdo by neměl rád palačinky a lasagne? Když to spojíte dohromady a navíc přidáte Podravka Ajvar, špenát a ricottu – vznikne nevídaná dobrota!

  • 90 min
Slané palačinky ála lasagne s Ajvarem

Ingredience

  • 3 vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 400 ml plnotučného mléka
  • olivový olej
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • stroužek česneku
  • 390 g Podravka rajčat krájených
  • špetka oregana
  • sůl
  • 3 lžíce Podravka Ajvaru jemného
  • 500 g listového špenátu
  • 250 g ricotty
  • špetka muškátového oříšku
  • pepř

Příprava

  1. Rozmixujeme dvě vejce s moukou, mlékem, 1 lžící oleje, solí a polovinou parmezánu. Přikryjeme a necháme odpočinout alespoň dvě hodiny.
  2. Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji osmahneme nasekaný česnek, přidáme rajčata, špetku oregana, osolíme a dle hustoty můžeme přilít trošku vody. Směs promícháme a přidáme 3 lžíce Podravka Ajvaru.
  3. Připravíme si náplň. Na olivovém oleji osmahneme špenát, až bude trochu zvadlý, vmícháme ricottu, vejce, trochu parmezánu a promícháme. Okořeníme muškátovým oříškem, solí a pepřem dle chuti.
  4. Z těsta usmažíme přibližně stejné palačinky (případně je ořežeme). Necháme si rozehřát troubu na 180°C.
  5. Do vymazané formy vrstvíme připravené suroviny. Naspod dáme palačinku, kterou potřeme směsí z ricotty a špenátu, navrch dáme rajčatovou směs. Vrstvíme podle množství surovin, poslední vrstva by měla být rajčatová směs, kterou můžeme posypat zbylým parmezánem.
  6. Pečeme v rozehřáté troubě cca 30 minut.

Servírování: Podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.