Rajčatová polévka s Ajvarem

Chutná všem, zasytí a jednoduše se připravuje – lahodná rajčatová polévka dochucená Ajvarem. Přidejte k ní pečivo a máte zdravou, lehkou večeři.

  • 20 min
Rajčatová polévka s Ajvarem

Ingredience

  • olivový olej
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 8 větších rajčat
  • 5 lžic Podravka Ajvaru jemného
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • pažitka

Příprava

  1. Na rozpáleném olivovém oleji si osmahneme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opečeme dozlatova.
  2. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, Ajvar, přilejeme vývar a promícháme. Osolíme a opepříme.
  3. Polévku přivedeme k varu a vaříme do změknutí rajčat. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem.
  4. Před podáváním ozdobíme nasekanou pažitkou a zakápneme olivovým olejem.