Letní zeleninová polévka

Plno zeleniny, fazolí a bylinek vytvoří nejen skvělou chuť, ale i velkou kombinaci vitamínů. A ty jsou potřeba nejen v létě.

  • 30 min
Letní zeleninová polévka

Ingredience

  • 120 g fazole barevné Lagris
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 cuketa
  • 150 g sterilovaná kukuřice
  • 4 lžíce přísady do jídel Podravka Natur
  • sůl, pepř
  • hrst koriandru

Příprava

  1. Fazole propláchneme a necháme namočené ve vodě 8 hodin nebo přes noc. Poté je uvaříme do měkka (solíme až před koncem vaření).
  2. Na olivovém oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a celer na kolečka. Společně opečeme do změknutí.
  3. Až bude zelenina opečená, zalijeme ji vývarem a vaříme 10 minut.
  4. Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, kukuřici a uvařené fazole. Polévku povaříme dalších 7 minut.
  5. Ochutíme přísadou do jídel Podravka Natur, případně dosolíme a opepříme.
  6. Na závěr polévku ozdobíme nasekaným koriandrem.