Palačinky naslano s Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Palačinky nemusíte dělat vždy jen na sladko. Vyzkoušejte tuto slanou verzi se zeleninou a dipem z Ajvaru. Výborná večeře, kterou připravíte raz dva.
Příprava
Vejce rozšleháme v hlubší misce, přidáme Ajvar a promícháme. Přilejeme mléko, minerální vodu, olej a opět promícháme (nemixujeme). Za stálého míchání přisypáváme mouku se sodou, na závěr osolíme. Směs necháme odstát alespoň 10 min. Mezitím si připravíme náplň. Zeleninu omyjeme a očistíme. Cuketu nakrájíme na tenké plátky, papriku na menší proužky, cibuli nasekáme na jemno a houby na tenčí plátky. V hlubší pánvi necháme rozehřát olivový olej a osmažíme dozlatova cibuli. Přidáme papriku, po pár minutách cuketu i houby. Chvíli společně opékáme, poté přidáme nasekaný česnek a tymián. Až bude zelenina hotová (cca 10 min), osolíme a opepříme. Na nepřilnavé pánvi s kapkou oleje smažíme tenké palačinky dozlatova. Opečenou palačinku potřeme Ajvarem, přidáme připravenou zeleninovou směs a kdo má rád, může přidat lžičku zakysané smetany. Takto připravenou palačinku poskládáme do trojúhelníku.
Servírování: Palačinky se podávají teplé, vynikající jsou však i zastudena.