Gulášová polévka s Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Ajvar dodá gulášové polévce šmrnc a navíc jej pak už nemusíte zahušťovat moukou. Skvělý tip na oběd i večeři!

Příprava
Maso omyjeme, osolíme a opepříme a opečeme na pánvi dozlatova. Poté vyndáme a dáme na talíř. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmažíme nasekanou cibuli a česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a vše opékáme do změknutí. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, uzenou papriku, Ajvar a řádně promícháme. Přidáme bobkový list, osolíme a opepříme. Opět promícháme, necháme chvíli opéct, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Jak začne polévka vařit, přidáme opečená stehna a vaříme vše dohromady asi 40 minut, dokud nebudou brambory i maso hotové.
Servírování: Hotovou polévku podáváme s pečivem.