Slané buchty s Ajvarem a mozzarellou
- Recept od coolinarika.com -Buchty nemusí být vždy jen s povidly či tvarohem. Překvapte vaše blízké a připravte jim buchty naslano plněné mozzarellou a Podravka Ajvarem, sypané parmezánem. Budete mile překvapeni, jaká je to dobrota!
Příprava
Každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme na 200°C asi 25 minut dozlatova. Na každý kus těsta dáme lžičku Podravka Ajvaru a kuličku mozzarelly, poté spojíme konce těsta a vytvoříme buchtu (konce řádně přimáčkneme tak, aby nám náplň nevytekla). Takto vytvořené buchty vyskládáme na vymazaný plech a necháme ještě 15 minut odpočívat. Podáváme teplé, ale v lednici vydrží i 2 dny. Nakynuté těsto prohněteme a vyklopíme na pomoučenou desku. Vytvoříme z něj obdélník a rozdělíme jej na 12 přibližně stejných kusů. Do velké mísy dáme mléko a vodu, postupně přidáváme suché suroviny (mouka, droždí, sůl a cukr). Vše řádně promícháme a vytvoříme hladké a pružné těsto. Misku s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu odpočívat, mělo by získat dvojnásobný objem.
Rada: Místo Podravka jemného Ajvaru můžeme použít i Ajvar pikantní.