Slané muffiny s bramborami, sýrem feta a Ajvarem

Pokud znáte slané muffiny jen se špenátem, vyzkoušejte i tyto se sýrem feta a Ajvarem. Skvělá svačinka pro děti do školy i pro nečekanou návštěvu.

  • 50 min
Slané muffiny s bramborami, sýrem feta a Ajvarem

Ingredience

  • 75 g Podravka Ajvaru jemného
  • 2 vejce
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150 g syrových, nastrouhaných brambor
  • 100 g nastrouhaného sýru feta
  • hrst slunečnicových semínek
  • 50 ml olivového oleje + trocha na vymazání formy

Příprava

  1. Troubu rozehřejeme na 180°C a formu na muffiny si vymažeme olivovým olejem (případně použijeme košíčky).
  2. V misce smícháme vejce, Ajvar, jogurt a olej, postupně k tomu přisypáváme mouku, prášek do pečiva a sůl. Na závěr do směsi přidáme nastrouhané, oloupané brambory a většinu sýru feta.
  3. Směsí naplníme formu do ¾ výšky, posypeme zbývajícím sýrem a semínky.
  4. Muffiny pečeme cca 40 minut, dokud nebudou i uprostřed upečené (vyzkoušíme špejlí), necháme je trochu vychladnout a podáváme.