Polévka z říčních ryb

Maďaři jsou praví mistři v přípravě rybích polévek. Tato rybí polévka je nejchutnější, když ji připravíte z více druhů ryb. Výsledek hodinového kuchařského úsilí můžete servírovat samostatně nebo s těstovinami, případně pečivem.

  • 60 min
  • 6 osob
Polévka z říčních ryb

Ingredience

  • 1,5 kg ryb (kapra, sumce, okouna)
  • 4 lžíce oleje
  • 300 g cibule
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 100 ml rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce Podravka přísady

Příprava

  1. Ryby očistíme, okořeníme a nakrájíme na větší kusy.
  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme pálivou a sladkou mletou červenou papriku, rajčatový protlak a cca 100 ml vody. Vaříme na mírném ohni 10 minut.
  3. Potom přidáme ryby, Podravka přísadu a zalijeme 1,5 litrem vody. Nádobu s rybou potřeseme a pokračujeme ve vaření asi 30 minut.
  4. Před ukončením vaření přidáme nakrájený česnek a dosolíme.

Servírování: Rybí polévku můžeme podávat jako samostatné jídlo se širokými nudlemi.

Rada: Vzhledem k tomu, že výsledná rybí polévka je opravdu hustá a vydatná, nemusíte už připravovat hlavní chod.

Výživové údaje

Energetická hodnota 426 kcal / 1.781 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.