Špíz se žampióny na grilu

Špíz ze žampiónů ocení nejen zapálení houbaři. S nádivkou z Ajvaru, podávané na dozlatova opečených topinkách a s čerstvým salátem poznáte žampiony z dosud neobjevené perspektivy.

  • 40 min
Špíz se žampióny na grilu

Ingredience

  • 800 g žampiónů
  • 60 g Podravka Ajvaru jemného
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce strouhanky
  • ½ lžíce nasekané pažitky
  • 100 g sýra eidam

Příprava

  1. Umyté žampiony osušíme a oddělíme kloboučky od nožiček.
  2. Změklé máslo smícháme s Ajvarem, utřeným česnekem, pažitkou a strouhankou.
  3. Každý klobouček naplníme připravenou náplní. Na naplněný klobouček položíme plátek eidamu.
  4. Vezmeme vždy dva kloboučky a ty přiložíme náplní k sobě. Takto připravené žampiony prošpikujeme špejlí nebo grilovací jehlou.
  5. Rozehřejeme gril. Připravené špízy pečeme do zlatova z obou stran.

Servírování: Upečené špízy podáváme na topince a s čerstvým zeleninovým salátem.

Rada: Pečené žampióny můžete podávat také jako originální zeleninovou přílohu k masu.