Špíz se žampióny na grilu
- Recept od coolinarika.com -Špíz ze žampiónů ocení nejen zapálení houbaři. S nádivkou z Ajvaru, podávané na dozlatova opečených topinkách a s čerstvým salátem poznáte žampiony z dosud neobjevené perspektivy.

Příprava
Umyté žampiony osušíme a oddělíme kloboučky od nožiček. Změklé máslo smícháme s Ajvarem, utřeným česnekem, pažitkou a strouhankou. Každý klobouček naplníme připravenou náplní. Na naplněný klobouček položíme plátek eidamu. Vezmeme vždy dva kloboučky a ty přiložíme náplní k sobě. Takto připravené žampiony prošpikujeme špejlí nebo grilovací jehlou. Rozehřejeme gril. Připravené špízy pečeme do zlatova z obou stran.
Servírování: Upečené špízy podáváme na topince a s čerstvým zeleninovým salátem.
Rada: Pečené žampióny můžete podávat také jako originální zeleninovou přílohu k masu.