Jednoduché rychlé čevapčiči
- Recept od coolinarika.com -Čevapčiči pochází z Turecka, ale velmi se rozšířilo také na Balkáně, kde je prezentováno jako specialita z grilu. Recepty na přípravu pravého čevapčiči jsou střeženým tajemstvím každého kuchaře, nám se ale přece jen jeden chutný recept získat podařilo.
Příprava
Mleté telecí a vepřové maso dáme do hlubší nádoby. Přidáme rozmačkaný česnek, Podravka Natur přísadu do jídel, Podravka Natur kořenící směs grill classic, strouhanku a vše dobře zamícháme. Směs necháme 30 minut odstát. Z odstáté směsi vytvarujeme menší válečky. Takto připravené čevapčiči napíchneme na špejli nebo grilovací jehlu (na jednu přibližně 5 kusů) a pečeme na dobře rozehřátém grilu. Mřížku grilu před pečením potřeme olejem. Během pečení průběžně čevapčiči potíráme olejem. Ajvar smícháme s utřeným česnekem, mletými piniovými oříšky, zakysanou smetanou a petrželovou natí.
Servírování: Hotové čevapčiči podáváme s připravenou omáčkou a čerstvým zeleninovým salátem.
Rada: Pro přípravu chutného čevapčiči je důležitá volba opravdu kvalitního masa.