Polévka "Anička"

Kdo by odolal polévce s tak rozkošným jménem! Anička je hustá polévka, na jejíž přípravu potřebujete především brambory a mléko. Díky jednoduchosti přípravy si Anička určitě najde cestu i do vaší kuchyně.

  • 40 min
Polévka "Anička"

Ingredience

  • 250 ml vody
  • 200 g cibule
  • 500 g brambor
  • 3 lžičky Podravka přísady do jídel
  • špetka kmínu
  • 1 l mléka
  • 20 g škrobové moučky
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • pažitka na ozdobu

Příprava

  1. Do vroucí vody dejte na plátky nakrájenou cibuli, kostičky brambor, Podravka přísadu a kmín, a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Poté slijte a uchovejte v teple.
  2. V druhém hrnci přimíchejte do vroucího mléka škrobovou moučku rozmíchanou v troše vody a krátce povařte.
  3. Stáhněte z plotny, přimíchejte rozmíchaná vejce, žloutek a dochuťte citrónovou šťávou. Do hotové polévky přidejte uvařené brambory.

Servírování: Teplou polévku nalijte na talíře a posypejte čerstvě nakrájenou pažitkou.

Rada: Podle přání můžete do polévky přidat kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer).