Polévka "Anička"
- Recept od coolinarika.com -Kdo by odolal polévce s tak rozkošným jménem! Anička je hustá polévka, na jejíž přípravu potřebujete především brambory a mléko. Díky jednoduchosti přípravy si Anička určitě najde cestu i do vaší kuchyně.

Příprava
Do vroucí vody dejte na plátky nakrájenou cibuli, kostičky brambor, Podravka přísadu a kmín, a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Poté slijte a uchovejte v teple. V druhém hrnci přimíchejte do vroucího mléka škrobovou moučku rozmíchanou v troše vody a krátce povařte. Stáhněte z plotny, přimíchejte rozmíchaná vejce, žloutek a dochuťte citrónovou šťávou. Do hotové polévky přidejte uvařené brambory.
Servírování: Teplou polévku nalijte na talíře a posypejte čerstvě nakrájenou pažitkou.
Rada: Podle přání můžete do polévky přidat kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer).