Plněná rajčata alla Podravka

Plody země a moře v jednom receptu. Jedinečná rybí náplň v červeném objetí rajčat.

  • 30 min
  • 6 osob
Plněná rajčata alla Podravka

Ingredience

  • 6 větších rajčat
  • 1 lžička Podravka přísady do jídel
  • 300 g filetů štikozubce
  • sůl
  • 4 lžíce jemného ajvaru Podravka
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • pepř
  • 1 citrón

Příprava

  1. Rajčata omyjte, odkrojte horní část a lžící vydlabejte. Posypejte je Podravka přísadou, otočte a nechte okapat.
  2. Filety štikozubce uvařte ve slané vodě, potom sceďte, nechte vychladnout a nakrájejte na malé kousky.
  3. Dejte do mísy, přidejte jemný ajvar, nadrobno nakrájený česnek, olivový olej, petrželku a pepř. Vše lehce promíchejte a naplňte rajčata.

Servírování: Plněná rajčata položte na listy hlávkového salátu a podávejte s olivami.

Rada: Místo vaření můžete čerstvou rybu posypat Podravka přísadou, pokapat citrónovou šťávou, potřít olivovým olejem a péci v troubě vyhřáté na 80 - 100 °C 8 - 10 minut.

Výživové údaje

Energetická hodnota 148 kcal / 619 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.