Veselé penne

Pro vegetariány nebo pro ty, kteří mají rádi zeleninu a nové chutě s příchutí piva, jsou penne tou pravou volbou.

  • 25 min
Veselé penne

Ingredience

  • 350 g těstovin penne

Na omáčku

  • 1 plechovka pelata (loupaná rajčata)
  • 200 g čerstvé červené papriky
  • 50 ml olivového oleje
  • 200 g baklažánu
  • 150 g malých cuket
  • 100 ml piva
  • sůl
  • 1 lžíce Podravky s bylinkami
  • 1 lžička cukru

Příprava

  1. Baklažány nakrájejte na kostičky, posolte, nechte asi deset minut odstát a potom sceďte.
  2. Na třech lžících olivového oleje opečte pelaty (loupaná rajčata), přidejte cukr a Podravku s bylinkami..
  3. Na zbylém olivovém oleji opečte na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené cukety. Přidejte scezené baklažány a společně duste ještě asi 10 minut. Zeleninu promíchejte s rajčaty (pelaty), přidejte pivo a krátce povařte.
  4. Penne uvařte v posolené vodě, sceďte a smíchejte s připravenou omáčkou.

Servírování: Veselé penne podávejte se sezónním salátem.

Rada: Posolené baklažány po 10 minutách dobře sceďte, abyste odstranili hořkost.