Veselé penne
- Recept od coolinarika.com -Pro vegetariány nebo pro ty, kteří mají rádi zeleninu a nové chutě s příchutí piva, jsou penne tou pravou volbou.
Příprava
Baklažány nakrájejte na kostičky, posolte, nechte asi deset minut odstát a potom sceďte. Na třech lžících olivového oleje opečte pelaty (loupaná rajčata), přidejte cukr a Podravku s bylinkami.. Na zbylém olivovém oleji opečte na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené cukety. Přidejte scezené baklažány a společně duste ještě asi 10 minut. Zeleninu promíchejte s rajčaty (pelaty), přidejte pivo a krátce povařte. Penne uvařte v posolené vodě, sceďte a smíchejte s připravenou omáčkou.
Servírování: Veselé penne podávejte se sezónním salátem.
Rada: Posolené baklažány po 10 minutách dobře sceďte, abyste odstranili hořkost.