Salát s perfektně pikantním steakem

  • 30 min
Salát s perfektně pikantním steakem

Ingredience

  • 100 g cherry rajčat
  • 1 Citronová šťáva
  • 60 ml olivového oleje
  • 100 g salátové okurky
  • (ledový salát, rukola, červená čekanka, řeřicha)
  • 200 g nasekaného salátu
  • 2 lžičky přísady do jídla Podravka Natur Chilli (6 g)
  • 1 velký rib eye steak (asi 2 cm silný)

Příprava

  1. Na prkénko nasypeme silnou vrstvu přísady do jídel a položíme na ni steak. Steak několikrát otočíme, aby byl zakrytý přísadou do jídla Podravkou Natur Chilli, a poté jej dáme na rozpálenou a olejem potřenou grilovací pánev.
  2. Steak opékáme na vysoké teplotě několik minut z obou stran. Poté jej vrátíme na prkénko a ještě teplý nakrájejíme na tenké plátky.
  3. Salát, rajčata i okurky nakrájíme na proužky a vložíme do salátové mísy.

Servírování: Plátky masa položíme na salát, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, promícháme a podáváme.

Rada: Můžete si taktéž připravit obložený toast tak, že na plátek pečiva položíte salát a připravené maso.