Cibulová polévka
- Recept od coolinarika.com -Ne všechny recepty vzešly z kuchyní vyhlášených šéfkuchařů. Některé se na světlo světa dostaly mnohem praktičtější cestou – smícháním surovin, které byly zrovna při ruce. A stejně je tomu i u naší cibulové polévky, jejíž recept pochází z Německa. Surovinami, které dům dal, byly pivo a cibule.
Příprava
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a krátce opečeme na másle. Přidáme oloupané jablko, nakrájené na plátky. Dusíme dalších 10 minut. Zalijeme vroucí vodou, přidáme masové kostky, pivo, nové koření, majoránku, a vaříme 10 minut. Před koncem vaření přidáme škrobovou moučku, kterou jsme rozmíchali v malém množství vody.
Servírování: Polévku podáváme posypanou nakrájenou pažitkou a nastrouhaným sýrem.
Rada: K polévce můžeme podávat také opečené kousky chleba.