Cibulová polévka

Ne všechny recepty vzešly z kuchyní vyhlášených šéfkuchařů. Některé se na světlo světa dostaly mnohem praktičtější cestou – smícháním surovin, které byly zrovna při ruce. A stejně je tomu i u naší cibulové polévky, jejíž recept pochází z Německa. Surovinami, které dům dal, byly pivo a cibule.

  • 40 min
Cibulová polévka

Ingredience

  • 500 g cibule
  • 50 g másla
  • 1 jablko
  • 2 malé lžičky škrobové moučky
  • 1 l vody
  • 2 Podravka masové kostky
  • 100 ml piva
  • ½ malé lžičky sušené majoránky
  • nové koření

Na ozdobu

  • 1 lžíce nakrájené pažitky
  • 80 g strouhaného ementálu

Příprava

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a krátce opečeme na másle.
  2. Přidáme oloupané jablko, nakrájené na plátky. Dusíme dalších 10 minut.
  3. Zalijeme vroucí vodou, přidáme masové kostky, pivo, nové koření, majoránku, a vaříme 10 minut.
  4. Před koncem vaření přidáme škrobovou moučku, kterou jsme rozmíchali v malém množství vody.

Servírování: Polévku podáváme posypanou nakrájenou pažitkou a nastrouhaným sýrem.

Rada: K polévce můžeme podávat také opečené kousky chleba.