Krůtí boloňská omáčka

  • 25 min
  • Jednoduché
Krůtí boloňská omáčka

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a mletý pepř
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 75 ml červeného vína
  • 1 lžíce worcesterské omáčky (volitelně)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku Podravka
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g krájených rajčat Podravka
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 100 g žampionů
  • 2 lžíce cibulové pasty Podravka Natur

Příprava

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a opékejte do měkka, asi 5 minut. Přidejte nakrájené žampiony a opékejte dalších 5 minut.
  2. Přidejte mleté krůtí maso a vařte 5 minut.
  3. Vmíchejte krájená rajčata, přidejte prolisovaný česnek, cibulovou pastu, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, víno, oregano, mořskou sůl a mletý pepř.
  4. Promíchejte a duste 10 minut.
  5. Podávejte na uvařených špagetách.

Rada: Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin a před podáváním promíchejte.