Krůtí boloňská omáčka

  • 25 min
  • Jednoduché
Krůtí boloňská omáčka

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špagety k podávání
  • Sůl a mletý pepř
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 75 ml červeného vína
  • 1 lžíce worcesterové omáčky (volitelně)
  • 2 lžíce cibulové pasty Podravka Natur
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g krájených rajčat Podravka
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 100 g žampionů
  • 2 lžíce rajčatového protlaku Podravka

Příprava

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a opékáme do měkka, asi 5 minut. Přidáme nakrájené žampiony a opékáme dalších 5 minut.
  2. Přidáme mleté krůtí maso a vaříme 5 minut.
  3. Vmícháme krájená rajčata, přidáme prolisovaný česnek, cibulovou pastu, rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, víno, oregano, mořskou sůl a mletý pepř.
  4. Promícháme a dusíme 10 minut.
  5. Podáváme na uvařených špagetách.

Rada: Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin a před podáváním promíchejte.