Hovězí roláda s křenem
- Recept od coolinarika.com -K vykouzlení této rolády nepotřebujte mnoho ingrediencí, a přesto dosáhnete vynikajícího výsledku.
![Hovězí roláda s křenem](https://podravkaiovariations.azureedge.net/18a9c328-6384-11eb-9045-0242ac120025/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Maso opláchneme, rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vzniklý plát naklepeme na tenčí plátek. Plátek osolíme, opepříme a potřeme máslem smíchaným s nastrouhaným křenem. Opatrně zavineme a zavážeme provázkem nebo zabalíme do alobalu. Do pekáče dáme olej, cibuli a slaninu a na ně položíme roládu. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 1 až 1 ½ hodiny při 165 °C. Měkkou roládu vyjmeme a slijeme výpek. Výpek podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a krátce provaříme. Dle potřeby zaprášíme hladkou moukou a ještě 10 minut provaříme.
Rada: Podáváme s karlovarským knedlíkem.