Hovězí roláda s křenem
- Recept od coolinarika.com -K vykouzlení této rolády nepotřebujte mnoho ingrediencí, a přesto dosáhnete vynikajícího výsledku.
 
                    Příprava
- Maso opláchneme, rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vzniklý plát naklepeme na tenčí plátek. Plátek osolíme, opepříme a potřeme máslem smíchaným s nastrouhaným křenem. Opatrně zavineme a zavážeme provázkem nebo zabalíme do alobalu. 
- Do pekáče dáme olej, cibuli a slaninu a na ně položíme roládu. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 1 až 1 ½ hodiny při 165 °C. 
- Měkkou roládu vyjmeme a slijeme výpek. Výpek podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a krátce provaříme. Dle potřeby zaprášíme hladkou moukou a ještě 10 minut provaříme. 
Rada: Podáváme s karlovarským knedlíkem.