Hovězí polévka se sýrovými noky
- Recept od coolinarika.com -Nejen játrové knedlíčky se hodí do hovězí polévky. Se sýrovými noky získá tradiční recept novou podobu, ke které se budete rádi vracet.
Příprava
Ze sýrové hmoty vypichujeme dvěma lžícemi noky. Vkládáme je do polévky (polévka nesmí vařit), necháme je asi 5 minut povařit pod bodem varu a podáváme. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zeleninu přidáme spolu s kostkami Podravka hovězího bujónu do vody. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme. Mléko s máslem, špetkou soli a muškátovým oříškem uvedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme nastrouhaný sýr a vejce.
Servírování: Polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.