Kuřecí prsa s citrónovým přelivem

Kuře stokrát jinak. Obohaťte svůj jídelníček křehkým kuřecím s citrónovým přelivem.

  • 50 min
Kuřecí prsa s citrónovým přelivem

Ingredience

  • 1 kostka slepičího bujónu Podravka
  • 4 ks kuřecích prsou
  • kelímek smetany na vaření
  • 1 lžíce cukru
  • 0,5 l vody
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • šťáva z 1 citrónu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

Příprava

  1. Kuřecí prsa jemně naklepeme a nakrájíme na proužky. Podle chuti osolíme, opepříme, dáme do misky, přidáme lžíci oleje a 2 lžíce citronové šťávy. Vše promícháme, misku zakryjeme a vložíme na 20 minut do chladničky.
  2. V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme kuřecí plátky a opékáme za stálého míchání přibližně 3 minuty, dokud maso nemá zlatavou barvu. Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
  3. V misce rozmícháme mouku s trochou studené vody dohladka. Nalijeme ji do pánve, zalijeme vodou s kostkou slepičího bujónu, mícháme a vaříme 2 minuty. Přidáme zbývající citrónovou šťávu a cukr. Vše důkladně promícháme, zjemníme smetanou a krátce provaříme. Do pánve se směsí vložíme osmažené kuřecí maso a prohřejeme.

Servírování: Podáváme s různými druhy rýží.

Rada: Chuť hotového pokrmu změníme, pokud smetanu na vaření nahradíme zakysanou smetanou.