Zagorská bramborová polévka
- Recept od coolinarika.com -Připravte si bramborovou polévku tak, jak ji neznáte. Zakysaná smetana polévce přidá na zajímavosti a určitě vás příjemně překvapí.

Příprava
- Oloupané brambory rozkrájíme na kostky.
- Na másle opečeme cibulku, přidáme nakrájené uzené a brambory. Hrnec odstavíme, přidáme červenou papriku a přidáme 1,2 l vody, poté pokračujeme ve vaření.
- Přidáme Podravka přísadu, bobkový list, majoránku, rozmělněný česnek a nové koření. Vaříme na mírném ohni, dokud brambory nezměknou.
- Vytáhneme bobkový list a polévku rozmixujeme.
- Smícháme škrobovou moučku se zakysanou smetanou, přidáme do polévky a vše krátce povaříme.
Servírování: Před podáváním polévku jemně posypte nasekanou petrželovou natí.
Rada: Servírujte spolu s opečenými chlebovými kostičkami, které poté vhoďte do polévky.
Výživové údaje
Energetická hodnota | 418 kcal / 1.747 kJ |
---|---|
Na 100 g produktu | Zdroj: Podravka d. d. |