Koláč s Ajvarem, kozím sýrem a restovanou zeleninou

Pokud máte rádi francouzské quiche, zamilujete si i tento slaný koláč. Je plný zeleniny, kozího sýra a hlavně Ajvaru. Co na něj říkáte?

  • 110 min
  • 4 osoby
Koláč s Ajvarem, kozím sýrem a restovanou zeleninou

Ingredience

  • Na těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 50 ml studené vody
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • Na nádivku:
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • špetka soli
  • olivový olej
  • 150 g Ajvaru jemného Podravka
  • 280 g kozího sýra

Příprava

  1. Mouku vsypeme do velké mísy, přidáme máslo nakrájené na kostky, vodu, sůl a řádně promícháme v tuhé těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a necháme nejlépe 1 hodinu odpočívat.
  2. Mezitím si připravíme nádivku. Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme pár minut vypotit. Poté řádně osušíme ubrouskem a pokrájíme na kostičky.
  3. Na rozpáleném olivovém oleji osmažíme zeleninu dozlatova.
  4. Těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme a dáme na kulatý pekáč (o průměru cca 18cm) a ořízneme kraje.
  5. Polovinu zeleniny poklademe na těsto, přidáme Ajvar a posypeme kozím sýrem, poté proces opakujeme do využití všech surovin. Navrch dáme druhou část těsta, které potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme solí.
  6. Pečeme v rozehřáté troubě při 200°C po dobu asi 35 minut dozlatova. Necháme lechce vychladnout (lépe se krájí) a podáváme.

Servírování: Podáváme teplé i zastudena.