Salát z pečené zeleniny

Tento barevný salát se hodí jako skvělý doplněk ke grilovanému masu, ale je úžasný i sám o sobě třeba s opečenou bagetkou.

  • 15 min
  • 4 osoby
Salát z pečené zeleniny

Ingredience

  • 2 cukety
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 celer
  • 4 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 2 polévkové lžíce Podravka Ajvaru jemného
  • 100 ml sýru cottage

Příprava

  1. Na rozpáleném oleji opečeme cuketu nakrájenou na kostičky, papriky na kostičky a nastrouhaný celer. Vše společně opékáme dozlatova.
  2. Zeleninu mírně osolíme a necháme vychladnout.
  3. Zeleninu předáme do mísy, přidáme Ajvar, sýr Cottage, promícháme a můžeme podávat. Salát je skvělý jako příloha i samostatně.

Rada: Zeleninu můžete i ugrilovat.

Malé tajemství: Pokud máte rádi, můžete přidat čerstvý sýr či sýr feta.