Salát z rýže s hráškem, cizrnou a fazolemi fava

Na talíři skvěle vypadá a ještě lépe chutná. Salát z rýže Natural s hráškem, cizrnou a exotickými fazolemi fava si zamilujete nejen kvůli obsahu vlákniny a vitamínů, ale také pro neodolatelnou chuť s tóny čerstvých bylinek a ovčího sýra.

  • 30 min
  • 4 osoby
Salát z rýže s hráškem, cizrnou a fazolemi fava

Ingredience

  • 120 g cizrny Lagris
  • 300 g rýže natural Lagris
  • 120 g hrášku, ideální je čerstvý, může být i mražený
  • 120 g čerstvých fazolí fava
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 polévkovou lžíci octa balsamico
  • sůl a pepř na dochucení
  • tvrdý ovčí sýr na posypání, nejlépe Pecorino Romano
  • hrst čerstvé bazalky nasekané najemno
  • 1/2 čajové lžičky sušené petrželové natě

Příprava

  1. Cizrnu necháme alespoň 12 hodin máčet, aby pěkně nabobtnala. Vodu pak slijeme a v nové vodě vaříme podle návodu na obalu.
  2. Rýži natural uvaříme také podle návodu na obalu.
  3. V hrnci přivedeme k varu vodu a nasypeme do ní hrášek a fazole fava. Stačí na minutu, aby se spařily. Pokud použijeme mražený hrášek, necháme ho nejdřív rozmrznout a teprve pak přikročíme ke spařování.
  4. Hrášek s fazolemi odstavíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hotovou rýži také zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
  5. Hrášek, cizrnu a rýži dáme do mísy a zlehka promícháme, aby se jednotlivé ingredience nerozmačkaly.
  6. Podle chuti přidáme olivový olej, balsamico, sůl a pepř. Salát na talíři posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme voňavými bylinkami a fazolemi.

Malé tajemství: Místo fazolí fava můžete použít klasické bílé fazole. V tom případě je necháte máčet stejně jako cizrnu, uvaříme a vmícháme je přímo do salátu.