Rychlé korejské hovězí s rýží

Nejdřív trochu pohladí, pak naplno rozehraje koncert ostrých tónů. Tahle specialita inspirovaná korejskou kuchyní vás překvapí nejen svou chutí, ale také rychlou přípravou. Ať už řešíte, čím zahnat následky dlouhé noci nebo přivítat nečekanou návštěvu, tento recept je značka ideál.

  • 25 min
  • 4 osoby
Rychlé korejské hovězí s rýží

Ingredience

  • 500 g rýže kulatozrnné Lagris
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1/3 šálku sójové omáčky
  • 2 čajové lžičky sezamového oleje
  • 1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 čajové lžičky drcených chilli papriček
  • 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
  • rostlinný olej
  • 500 g mletého hovězího masa, ideálně méně tučného
  • 3 stroužky česneku
  • na dozdobení jarní cibulku a sezamová semínka

Příprava

  1. Kulatozrnnou rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  2. V misce smícháme cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, zázvor, chilli a pepř. Dobře promícháme a necháme odležet.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj mleté hovězí s nakrájeným česnekem. Pozvolna vaříme do měkka.
  4. K masu přilejeme obsah misky. Za stálého míchání pozvolna vaříme několik minut, aby směs na pánvi zhoustla.
  5. Na talíř dáme rýži, na ni z pánve hovězí směs a celé to posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a trochou sezamových semínek.

Malé tajemství: Naprosto dokonalé je tohle jídlo v kombinaci s tradičním korejským kimči.