Steak z lilku s rajčatovou salsou

Odlehčenou variantou grilovacích pokrmů může být steak z lilku. Doplňte jej o rajčatovou salsu, Ajvar, posypte parmezánem a úspěch máte zaručený.

  • 25 min
  • 4 osoby
Steak z lilku s rajčatovou salsou

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 250g cherry rajčátka
  • 3 ks šalotky
  • hrst čerstvého koriandru
  • 4 lžíce Ajvaru jemného Podravka
  • 100g parmezánu

Příprava

  1. Lilek nakrájíme na silnější plátky. Ty osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a grilu-jeme z obou stran do změknutí.
  2. Mezitím si připravíme salsu. Cherry rajčátka pokrájíme na drobné kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný koriandr, sůl a pepř. Dále přidáme 2 lžíce olivového oleje a Ajvar, vše řádně promícháme.
  3. Když máme steak z lilku hezky ogrilovaný, servírujeme na talíř spolu s rajčatovou salsou a ozdobíme hoblinkami parmezánu.