Jarní závitky s Ajvarem

Milujete jarní závitky nebo jste je chtěli vždy vyzoušet? Máme pro Vás jednoduchý recept, který si oblíbíte. Tak hurá do toho!

  • 30 min
  • 4 osoby
Jarní závitky s Ajvarem

Ingredience

  • 1 střední červená cibule
  • 500 g čínského zelí
  • 1 pórek
  • 2 mrkve
  • 4 lžíce Ajvaru jemného Podravka
  • 1 balení filo těsta (nebo rýžového papíru)
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na smažení

Příprava

  1. Veškerou zeleninu očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme Ajvar a řádně promícháme.
  2. Filo těsto opatrně rozmotáme a nakrájíme na stejně velké obdélníky (cca 10x12 cm). Okraje (cca 1 cm) každého plátku potřeme rozšlehaným vejcem, aby nám závitek při motání držel tvar.
  3. Doprostřed plátku dáme podélně nastrouhanou zeleninovou směs, ohneme boční kraje a zamotáme. Takhle si připravíme všechny závitky.
  4. V rozpálené pánvi závitky osmažíme dozlatova ze všech stran, cca 5-6 min.
  5. Podáváme teplé i zastudena.

Rada: Suroviny v závitku můžete měnit dle svých preferencí.