Zeleninové hranolky s Ajvarem

Zeleninové hranolky si můžete připravit jako zdravou přílohu nebo samostatné jednoduché jídlo. V troubě či na grilu, ale vždy s Ajvarem.

  • 40 min
  • 3 osoby
Zeleninové hranolky s Ajvarem

Ingredience

  • 300 g brambor
  • 3 cukety
  • 2 větší mrkve
  • sůl
  • sladká paprika
  • oregano
  • olivový olej
  • k podávání: Ajvar jemný Podravka

Příprava

  1. Troubu si rozhřejeme na 180 °C.
  2. Oloupeme si brambory, cukety, mrkve a nakrájíme si je na stejně dlouhé hranolky.
  3. Dáme si veškerou zeleninu do misky, osolíme, přidáme ostatní koření dle chuti, zakápneme olivovým olejem a pěkně promícháme.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe na něj rovnoměrně zeleninu a pečeme cca 30 minut v troubě.
  5. Jako dip použijeme Ajvar.
  6. Podáváme jako přílohu i jako samostatný lehký pokrm.