Zapečený květák s barbecue omáčkou

Květák nemusíte dělat jen v trojobalu či v polévce. Zapečený s barbecue omáčkou chutná opravdu skvěle.

  • 35 min
  • 4 osoby
Zapečený květák s barbecue omáčkou

Ingredience

  • 140 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička lžička chilli
  • 2 lžíce Podravka přísady Natur
  • 1 větší květák
  • 200 ml barbecue omáčky

Příprava

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  2. V misce si smícháme mouku s mlékem, vajíčkem, chilli, Podravkou Natur a řádně promícháme.
  3. Jednotlivé růžičky květáku obalíme v připravené směsi.
  4. Plech si vyložíme pečícím papírem, dáme na něj květák obalený ve směsi, pečeme v troubě cca 25 minut, dokud nezezlátne.
  5. Hotový květák necháme lehce vychladnout a potřeme barbecue omáčkou. Na závěr ozdobíme nasekanou pažitkou.

Servírování: Podáváme zatepla jako přílohu či samostatný pokrm.