Masové šišky s tortillami a Ajvarem

Šťavnatá jednohubka pro nečekané návštěvy i lehká večeře pro rodinu – to jsou masové šišky s opečenou tortillou a zeleninovým Ajvarem.

  • 20 min
  • 4 osoby
Masové šišky s tortillami a Ajvarem

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 500 g mletého masa
  • sladká paprika mletá
  • sůl, pepř
  • 4 tortilly
  • 350 g Ajvaru jemného Podravka

Příprava

  1. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme k ní mleté maso, červenou papriku, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Z masa vytvarujeme šišky, dáme je na plech s pečícím papírem a pečeme na 180° 30 min.
  2. Tortilly nakrájíme na čtvrtiny a dáme je na 5 minut do trouby.
  3. Opečenou tortillu potřeme Ajvarem a navrch poklademe masové šišky.
  4. Podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.

Rada: Pokud máme rádi pikantní jídla, použijeme Ajvar ostrý.