Plněné cukety

Cukety jsou vhodné nejen ke grilování, ale i k zapékání. Naplňte je směsí z rajčat, žampionů a další zeleniny, zapečte je s čedarem a dostanete skvělou přílohu či samostatný chod.

  • 50 min
Plněné cukety

Ingredience

  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 150 g žampionů
  • 1 žlutou papriku
  • 3 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • sůl, pepř
  • 390 g Podravka rajčat krájených
  • 4 cukety
  • 200 g čedaru
  • 200 g zakysané smetany
  • hrst pažitky

Příprava

  1. Na olivovém oleji osmahneme cibuli nasekanou najemno. Pokrájíme si žampiony a papriku na kostičky, přidáme k cibuli a společně chvíli opékáme.
  2. Přidáme přísadu do jídel Podravku Natur, sůl a pepř dle chuti a promícháme.
  3. Ke konci přidáme Podravka rajčata a necháme prohřát.
  4. Cukety překrojíme podélně napůl a z poloviny vydlabeme vidličkou. Přidáme připravenou zeleninovou směs a posypeme strouhaným sýrem.
  5. Nachystané cukety poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut na 180°C.

Servírování: Podáváme s dipem ze zakysané smetany smíchané s pažitkou.