Slaný koláč s mletým masem a Ajvarem

Rychlá večeře pro mlsné jazýčky – to je slaný koláč z listového těsta s Podravka Ajvarem a mletým masem. Vyzkoušejte i pikantnější verzi s Podravka Ajvarem ostrým.

  • 50 min
Slaný koláč s mletým masem a Ajvarem

Ingredience

  • 1 cibule
  • 300 g mletého masa
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 listové těsto
  • 350 g Podravka Ajvaru jemného
  • 300 g eidamu
  • hrst bazalky

Příprava

  1. Cibuli si nakrájíme na jemno, přidáme k ní maso, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Na olivovém oleji opečeme společně dozlatova.
  3. Listové těsto rozválíme na pomoučněné desce.
  4. Těsto rovnoměrně potřeme Podravka Ajvarem, posypeme opečeným mletým masem a nastrouhaným sýrem.
  5. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C cca 25 minut.
  6. Podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.