Netradiční grilovaný sýr s Ajvarem

Grilovaný sýr milují všichni, zkuste si jej připravit trochu netradičně s náplní z jiných sýrů a Ajvarem, který mu dodá šmrnc.

  • 20 min
  • 4 osoby
Netradiční grilovaný sýr s Ajvarem

Ingredience

  • 4 sýry s bílou plísní na povrchu
  • 50 g plátků čedaru
  • 50 g plátků goudy
  • 50 g plátků eidamu
  • hrst pažitky
  • 350 g Ajvaru jemného Podravka
  • pečivo

Příprava

  1. Pomocí ostrého nože rozkrojíme sýr s bílou plísní na povrchu podélně na 2 díly. Mezi jednotlivé díly vložíme střídavě plátky různých sýrů.
  2. Až budeme mít sýrový sendvič hotový, seřízneme přečnívající plátkový sýr podle tvaru sýru s bílou plísní na povrchu. Takto si připravíme všechny sýry.
  3. Každý sýr zvlášť vložíme do alobalu a grilujeme na ohni, dokud se sýr nerozpustí. Pokud děláme v troubě, nastavíme ji na 180°C a pečeme cca 25 min.
  4. Ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme s Ajvarem a čerstvým křupavým pečivem.

Malé tajemství: Kdo má rád pikantnější pokrmy, může použít Ajvar ostrý.