Baba Ghanoush (pomazánka z pečeného lilku)

Vyzkoušejte trochu netradiční pomazánku z pečeného lilku, ochucenou tahini pastou, bylinkami a kořením Podravka přísada Natur.

  • 55 min
Baba Ghanoush (pomazánka z pečeného lilku)

Ingredience

  • 3 lilky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce tahini pasty
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 lžička římského kmínu
  • špetka chilli
  • 3 lžičky přísady do jídel Podravka Natur
  • hrst čerstvého koriandru

Příprava

  1. Neloupané lilky omyjeme, propícháme vidličkou a zakápneme lžící olivového oleje. Na plech dáme pečicí papír a pečeme je cca 2 hodiny na 220°C, aby jejich slupka byla mírně připálená.
  2. Lilky necháme vychladnout a poté z nich lžičkou vydlabeme dužinu.
  3. Dužinu promícháme s prolisovaným česnekem, tahini pastou, ochutíme limetkou, kmínem, chilli a přísadou do jídel Podravkou Natur.

Servírování: Podáváme s opečenou bagetkou, ozdobené nasekaným koriandrem.