Lasagne s Ajvarem

Lasagne zná asi každý. Vyzkoušejte naši verzi s Ajvarem, šunkou a goudou. Uvidíte, že vás naše jednodušší příprava nadchne. Přidejte lehký zeleninový salát a o zdravý oběd či večeři máte postaráno.

  • 60 min
Lasagne s Ajvarem

Ingredience

  • 1 balení plátů lasagní
  • 180 g Podravka Ajvaru jemného
  • 250 g nastrouhané goudy
  • 250 g šunky
  • 400 ml smetany na vaření

Příprava

  1. Pekáč vymažeme olivovým oleje a poklademe vedle sebe pláty lasagní, vrchní část potřeme Ajvarem. Poklademe tenkými plátky šunky (1/3 množství), posypeme strouhaným sýrem (1/3 množství) a zakápneme smetanou. Takhle připravíme i zbývající vrstvy, na ně dáme poslední vrstvu plátů a zalijeme zbývající smetanou.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut (dokud nebudou lasagne pěkně zlatavé).
  3. Podáváme teplé s oblíbeným salátem.
  4. Tip: pekáč by měl mít velikost plátů lasagní, případně můžete pláty opatrně pokrájet.