Těstoviny s ajvarem, slaninou a mozzarellou

Ajvar se skvěle hodí i k těstovinám. Náš recept se slaninou a mozzarellou si jednoduše oblíbíte. O rychlou večeři je postaráno.

  • 20 min
  • 3 osoby
Těstoviny s ajvarem, slaninou a mozzarellou

Ingredience

  • 300 g špaget Podravka
  • 300 ml vody (ze špaget)
  • 100 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 3-4 lžíce Ajvaru jemného Podravka
  • 125 g mozzarelly
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • strouhaný sýr na podávání

Příprava

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme, ale necháme si přibližně 300 ml vody bokem na omáčku.
  2. Pokrájenou slaninu opečeme bez tuku na pánvi. Až zezlátne, přidáme k ní špagety a polovinu vody, ve které se špagety vařily. Řádně promícháme, povaříme přibližně 5 minut a přidáme Ajvar.
  3. Opět promícháme, v případě potřeby přilejeme ještě trochu vody a vypneme plotýnku.
  4. Na závěr přidáme mozzarellu nakrájenou na kousky a čerstvou bazalku.

Servírování: Podáváme teplé a posypané strouhaným sýrem.