Salát z čočky beluga s dýní a parmskou šunkou
- Recept od coolinarika.com -Čočka beluga získává na oblíbenosti díky své netypické černé barvě, rychlé přípravě bez namáčení a skvělé chuti. V kombinaci s parmskou šunkou a dýní hokaido je to opravdová lahůdka.

Příprava
- Propláchnutou čočku beluga vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme do změknutí.
- Uvařenou čočku na závěr osolíme, lehce promícháme a necháme vychladit.
- Připravíme si zálivku z balsamikového octa a javorového sirupu, obě ingredience důkladně promícháme a mírně osolíme.
- Na rozehřátém oleji opečeme omytou a na kostičky nakrájenou dýni hokaido.
- Po vychladnutí ji opatrně zamícháme s uvařenou čočkou a zálivkou. Takto připravený salát necháme alespoň 20 minut odležet.
- Salát podáváme s plátky parmské šunky.