Pikantní polévka ze žluté čočky

Žlutá čočka je plná bílkovin a vlákniny, navíc se velmi jednoduše a rychle připravuje. Polévku si můžete dle svých preferencí udělat pikantnější či jemnější.

  • 25 min
Pikantní polévka ze žluté čočky

Ingredience

  • 80 g cibule
  • 50 g másla
  • 150 g mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • mleté chilli podle chuti
  • špetka mletého zázvoru
  • 1,2 l zeleninového vývaru (zeleninový bujón Podravka)
  • 200 g žluté čočky Lagris
  • sůl a pepř
  • petrželka na ozdobení

Příprava

  1. Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na másle téměř dozlatova. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, špetku chilli a zázvor.
  2. Krátce orestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme propláchnutou žlutou čočku, snížíme plamen a pozvolna vaříme cca 10 minut.
  3. Na závěr podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Polévku na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.