Cuketové jednohubky

Studené cuketové jednohubky jsou perfektní předkrm před dokonalým menu či jednohubka s kterou oslníte na kdejaké party i ty nejmlsnější jazýčky.

  • 20 min
  • 4 osoby
Cuketové jednohubky

Ingredience

  • 2 - 3 střední cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g sýru ricotta
  • 160 g Eva tuňák v olivovém oleji
  • 1 lžička Podravky Natur přísada Středomořská
  • hrst nasekané petrželové natě

Příprava

  1. Cukety nakrájíme na dlouhé, tenké plátky a opečeme jich na rozpálené pánvi (či ručním grilu) s trochou olivového oleje. Až cukety změknou a budou zlehka opečené z obou stran, tak je vyndáme z pánve a dáme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
  2. Než nám cukety vychladnou, připravíme si náplň. V misce smícháme sýr, tuňáka, Podravku Natur, petrželovou nať a pořádně promícháme. Na každý plátek cukety dáme lžičku náplně a srolujeme ji.
  3. Takhle připravíme všechny cuketové rolky, které zpevníme párátkem.

Servírování: Cuketové rolky podáváme vychlazené jako předkrm.

Malé tajemství: Případně můžeme cuketu zaměnit za mladý lilek.