Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčaty

Těstoviny mají rádi všichni - zkuste odlehčenou bezmasou verzi. Pochutná si celá rodina!

  • 30 min
  • 4 osoby
Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčaty

Ingredience

  • 400 g těstovin fettuccine
  • sůl
  • hrst cherry rajčátek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce másla
  • 3 šalotky
  • 200 g malých bílých žampionů
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 500 g mraženého špenátového protlaku
  • 1 lžička Podravka přísady do jídel Natur
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvá bazalka

Příprava

  1. Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente).
  2. Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme.
  3. Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl. Opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta).
  4. Přidáme smetanu ke šlehání, parmazán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím). Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit.

Servírování: Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem.