Slepičí polévka s knedlíčky

Slepičí polévka s jemnými knedlíčky potěší a zahřeje v každém počasí.

  • 60 min
  • 4 osoby
Slepičí polévka s knedlíčky

Ingredience

  • 500 g slepičí či kuřecí maso (nejlépe s kostí)
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 100 g petržele
  • 1 l vody
  • 2 kostky Podravka Natur slepičího bujonu
  • 200 g čerstvého či konzervovaného hrášku
  • Knedlíčky
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě

Příprava

  1. Maso omyjeme a naporcujeme na kousky (podle toho, jaké maso máme).
  2. Na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, dokud vše nezměkne. Poté přidáme maso, které také lehce opražíme.
  3. Zalejeme vodou a přivedeme k varu. Poté přidáme kostky bujónu a zakryté dál vaříme, asi cca 30 min.
  4. Než se polévka uvaří, připravíme si knedlíčky. Do misky dáme vejce, mouku, sůl, petržel a vše řádně promícháme.
  5. Až bude polévka uvařená, přidáme do ní knedlíčky.
  6. Na závěr přidáme hrášek.

Malé tajemství: Knedlíčky dávejte do polévky tak, že lžičku, na které máte těsto vložte i s těstem do polévky. Lžička se zahřeje a těsto se samo odlepí od lžičky.