Polévka s masovými kuličkami

Masové kuličky jsou perfektním doplňkem polévky z ječných krup a čerstvé zeleniny, dostanete tak perfektní polévku nejen po vizuální ale i chuťové stránce.

  • 40 min
Polévka s masovými kuličkami

Ingredience

  • 80 g ječných krup
  • 400 g mletého kuřecího masa
  • 50 g chleba
  • 1 vaječný žloutek
  • sůl
  • pepř černý mletý
  • 1 malá hrst nasekané petrželové natě
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 g cibule
  • 2 mrkve
  • 1 kostka Podravka slepičího bujónu
  • 400 g hlávkové kapusty
  • 50 g baby špenátu

Příprava

  1. Ječné kroupy vaříme dle návodu doměkka.
  2. Mleté maso smícháme s pokrájeným chlebem, žloutkem a promícháme. Směs ochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželku. Necháme chvilku odležet.
  3. Na rozehřátém oleji si dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mrkev na plátky a spolu krátce opečeme. Poté přidáme cca 1 litr teplé vody.
  4. Polévku přivedeme k varu a poté přidáme slepičí bujón Podravka.
  5. Z masové směsi vytvoříme kuličky a dáme je do polévky. Dále přidáme pokrájenou kapustu a vaříme na mírném plameni asi 20 minut.
  6. Před koncem vaření přidáme špenát, uvařené kroupy a dle chuti dokořeníme.

Servírování: Serve warm stew with toast.

Rada: If you like it spicy, you can add Vegeta Maestro chilli to the meatballs or to the stew.