Pečená cizrna tří chutí
- Recept od coolinarika.com -Cizrna je skvělá díky vysokému obsahu bílkovin, sacharidů, vlákniny a také některých vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte ji zase trochu jinak – 3 hravé verze pro mlsné jazýčky.
![Pečená cizrna tří chutí](https://podravkaiovariations.azureedge.net/6f3ba18e-638e-11eb-9abd-0242ac12004a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Cizrnu uvaříme podle návodu na obalu do měkka, poté scedíme, osušíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 30-40 minut v troubě předehřáté na 200°C dokřupava. Takto připravenou cizrnu rozdělíme do třech misek, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Do každé misky přidáme koření podle ingrediencí a řádně promícháme, aby se chutě propojily.
Servírování: Podáváme jako zdravé mlsání k televizi či pro návštěvu, můžeme i přidat do salátu.
Rada: Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.