Nové brambory s ajvarem

Z nových brambor s chutným ajvarem a kořenící směsí na brambory vykouzlíte skvělé jídlo, které budete chtít jíst každý den!

  • 50 min
  • 4 osoby
Nové brambory s ajvarem

Ingredience

  • 1 kg malých nových brambor
  • 25 g kořenící směs Podravka na pečené brambory
  • 2 lžíce domácího vepřového sádla
  • 100 g ajvaru jemného Podravka
  • petrželová nať

Příprava

  1. Brambory důkladně umyjeme, vložíme do studené neosolené vody a vaříme asi 15 minut, poté scedíme.
  2. Uvařené brambory posypeme kořenící směsí Podravka na pečené brambory, polijeme rozpuštěným vepřovým sádlem a dobře promícháme.
  3. Takto připravené brambory pečeme na rozehřáté grilovací pánvi nebo na grilu dokud nejsou pěkně zlaté a zároveň měkké uvnitř.

Servírování: Podáváme samostatně nebo s grilovaným masem podle vaší chuti.

Rada: Ajvar můžeme zamíchat do brambor už spolu s kořenící směsí Podravka na pečené brambory a sádlem a až potom je opéct.