Tradiční luštěninové karbanátky
- Recept od coolinarika.com -Rychlá a jednoduchá příprava zdravých karbanátků vás nadchne! Nepotřebujete žádné maso, stačí vám jen tradiční luštěninová směs.
 
                    Příprava
- Luštěninovou směs namočíme den předem do studené vody. Na druhý den směs vaříme v nové vodě spolu s bobkovým listem, dokud luštěniny nezměknou. 
- Ze směsi scedíme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a směs umeleme na mlýnku. 
- Do hmoty přidáme vejce, cibuli, česnek, nasekanou petrželovou nať a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a majoránkou dle chuti. 
- Připravenou směs formujeme do karbanátků. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C nebo smažíme v dostatečné vrstvě oleje. 
Servírování: Podáváme s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem.