Quinoa salát s mandlemi

Quinoa je přirozeně bezlepková obilovina bohatá na vitamíny a minerály. Použijte ji jako základ pro zdravou přílohu k hlavnímu jídlu.

  • 30 min
  • 2 osoby
Quinoa salát s mandlemi

Ingredience

  • 100 g bílé quinoy Lagris
  • 2 hrsti mandlí
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • balsamikový ocet
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Quinou přebereme, propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu, poté necháme lehce vychladnout.
  2. Mandle propláchneme, nasekáme nahrubo a vsypeme do uvařené quinoy. Přidáme lístky čerstvé rukoly a lehce přelijeme zálivkou z olivového oleje a balsamika.
  3. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Servírování: Podáváme jako lehkou večeři, případně jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Rada: Pro exotičtější vzhled nahraďte část bílé quinoy quinoou černou.