Pohankové suflé s limetkou
- Recept od coolinarika.com -Zdravější varianta čokoládového suflé. Ozdobte jej čerstvými jahodami a podávejte jako dezert ke kávě.

Příprava
- Pohanku uvaříme za stálého míchání v lehce osoleném mléce s máslem, dvěma lžícemi cukru a krupičkou doměkka, až vznikne hustá kaše.
- Necháme chvíli vychladnout, přidáme vanilku, kůru z umyté limetky a žloutky. Dobře promícháme.
- Z bílků a zbytku cukru vyšleháme tuhý sníh. Do pohankového základu vmícháme polovinu sněhu a promícháme. Poté přidáme druhou polovinu sněhu a lehce promícháme.
- Těsto klademe do máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných formiček a pečeme při teplotě 200 – 210 °C cca 15 minut.
Servírování: Podáváme ihned po vytažení z trouby, aby suflé bylo uvnitř vláčné a šťavnaté.
Rada: Suflé můžeme zaprášit moučkovým cukrem a ozdobit čerstvými kousky jahod.